top of page

Another Spell
Dansprogrammet 2023/2024
Koreograf: Lisa Janbell

Datum: den 6 april
Tid: kl 18
Plats: Riksteatern i Hallunda

 

Another Spell

En trolldom som binder, en stund att samlas och uppleva en symfoni av häxkraft och kollektivitet, en affirmation för lyckönskningar in i vår framtid.

 

I Another Spell introducerar Lisa Janbell sin koreografiska rörelsepraktik för Dansprogrammet. I praktiken ingår en subtil techno-mekanism, en koppling mellan dansarens inre värld som kopplar upp sig till en kollektiv rymd. Den kollektiva rymden består av gruppen som ständigt förhandlar ett lyssnande till varandra med ett djupt lyssnande till sig själv.  I Another Spell vävs även material in från Lisas tidigare verk; Lead Us (2021) och Sweet and Sticky (2023). Verket inkluderar ett elektroniskt landskap, komponerat av Alexander Berg/Dorisburg.

Kreditering: 

Koreografi, Idé och koncept: Lisa Janbell

Ljuddesign: Alexander Berg/ Dorisburg

Ljusdesign: Sebastian Beije och Lisa Janbell

Dansare: Paula Persson Lopez, Alma Noren, Isabel Lundberg, Shania Amrani, Miriam Gustavsson, Ivanna Moroziuk, Elsa Lundkvist, Erik Forsmoo, Luna Leibing Lu, Daniella Barazi, Jerry Ekdahl

Ljusdesign: Lisa Janbell och Sebastian Beije

Kostym: Lisa Janbell

Foto: Linus Enlund


Koreograf

Lisa Janbell är dansare och koreograf. Med en utbildning i folkdanspraktiker på El Instituto Superior de Arte, Kuba samt antropologi på Stockholms universitet.

Lisas praktik och koreografiska arbete grundar sig i rituellt performance och ceremoniella danspraktiker. Som ett centralt tema i hennes arbete utforskar hon kollektivitet i relation till det undermedvetna, vars syfte är att ge plats till ett transcendentalt möte där publiken får utforska en somatisk upplevelse snarare än att skåda och analysera.

 

Lisa Janbells verk har turnerat i Sverige, Europa och på Kuba på scener som MDT (Stockholm), Inkonst (Malmö), Augenblickmal (Berlin), Teatro Raquel Revuelta (Havanna). Hon har utfört beställningsuppdrag för bland andra Studio Barnhus med spelningar på Sónar (Barcelona) Way Out west (Göteborg) och Cirkus (Stockholm).

Lisa Janbell är även den andra hälften av performanceduon Dos Oké.
 

2W1A0270.jpg
bottom of page