top of page

Dansprogrammet 2023-2024

Är du 16-25 år, dansintresserad, vill utveckla din dans och få kunskap och erfarenhet från kultursektorn? Dansprogrammet 2023/2024 kommer att genomföras i nära samarbete med Botkyrka kommun. Vi välkomnar därför särskilt sökande dansare från Botkyrka! Dansprogrammet är kostnadsfritt för dem som medverkar som dansare.    

 

Vi söker dig som är motiverad, nyfiken och vill jobba och utvecklas tillsammans i grupp. Du kan ha dansat vilken dansstil eller genre som helst men bör ha ett starkt intresse för dans, erfarenhet från att ha tränat dans regelbundet samt är nyfiken på att i framtiden kanske ha dans eller kultur som yrke. Vi välkomnar sökande som tränat själva eller i grupp, battlat, gått dansutbildning på gymnasial nivå eller folkhögskola eller som engagerat sig i dans på annat sätt.

 

Dansprogrammet är ett 1- årigt program där deltagarna träffas regelbundet på kvällar och helger under terminerna för att dansträna, träffa professionella dansare och koreografer, besöka scener och institutioner i Stockholmsområdet som presenterar scenkonst och dans. Du får också kunskap om bidragssystem, eget företagande och får ta del av nätverk och kontakter inom branschen. Du kommer också att träffa andra yrkesgrupper som finns nära dansar-yrket som tex: producenter, tekniker, scenpersonal och andra personer som jobbar inom organisation eller institution kopplad till scenkonst och kultur. Dansprogrammet kan du göra samtidigt som du studerar eller arbetar.

 

Du som genomför Dansprogrammet kommer ha möjlighet att arbeta som dansare under en kortare period våren 2024. Det innebär att du får viss ekonomisk ersättning och är del i att skapa en föreställning tillsammans med en koreograf. Produktionen kommer att skapas i samarbete med Riksteatern. 

 

Under hösten kommer Dansprogrammet träffas vid 4 längre tillfällen för att dansträna och ha workshops tillsammans. Som deltagare kommer du få ta workshops i olika danstekniker som street, improvisation, nutida dans och andra sätt att undersöka rörelse, ditt eget uttryck och intresse.  Däremellan kan tillkomma besök, dansföreställningar eller events som Dansprogrammet bjuds in till. Schema för våren presenteras senare. 

 

SCHEMA HT 2023: *Obs! Schemat kan komma att ändras. Det kommer också tillkomma möjlighet till att se dansföreställningar, delta på events, studiebesök eller andra samarbeten. Dansprogrammet kommer i första hand att träffas på Riksteatern i Hallunda, Botkyrka. Vårens schema meddelas senare.    

  • Den 2-3 sept kl 12:00-19:00 – Sal 12

  • Den 30 sept -1 okt kl 12:00-19:00 – Sal 12

  • Den 2-5 nov kl 12:00-19:00 – Sal 9

  • Den 2-3 dec 12:00-19:00 – Sal 12

 

Dansprogrammet är ett samarbete mellan Dansprogrammet, Riksteatern och Botkyrka Kommun.

skh logga.png
Botkyrka logga.png
riksteatern logga.png
SMART_BASELINE_STANDALONE_ROUGE_CMYK.jpg
dansenshus.png
bottom of page