top of page

Come rain or shine, we will dance!
Dansprogrammet 2020/2021
Koreograf: Marit Shirin Carolasdotter 

Datum 10 april  
Tid: kl 18

Plats: Riksteatern i Hallunda

I ett rum fyllt av kroppar som rör sig i takt till musiken, skapar vi ritualer.
Den oändliga rörelsen berättar om vår längtan till att skapa framtiden i en värld som förändras. Vi är rotade i rytmen av våra gemensamma hjärtslag av dem som vill ha mer. De som känner sig levande, vars spår leder till dansens extas och vår frihet.

 

En föreställning koreograferad av Marit Shirin Carolasdotter tillsammans med Dansprogrammets dansare. Med vår föreställning insisterar vi på dansens förmåga att kunna flytta berg i en tid av förändring. Koreografin är byggd på dansarnas berättelser om hemmahörighet, mellanförskap och vilja att mötas återigen i dansen efter en tid av distans under pandemin.

Kreditering

Koreograf: Marit Shirin Carolasdotter

Dansare: Antara Roy, Sandra Sivadasan, Isadora Lenell, Bianka-Bella Lindberg Galatz, Emanuel Lindblad, Alice Erika Strohl, Akanksha Sadhu, Charleen Kami, Clive Rudd, Kenneth Enwenode, Ronja Johansson

Foto: Linus Enlund

 

Marit Shirin Carolasdotter arbetar som koreograf för bl.a urfolksprojektet 'Humans & Soil' och är baserad i Umeå där hon samarbetar med Norrlandsoperan.Hon har Samiska och Kurdiska rötter, och söker efter interkulturella, generationsöverskridande samarbeten nationellt och internationellt.Hon tycker om att jobba med unga vuxna inom danskonsten, och i det dansk-baserade danskompaniet Next Door Project, arbetar hon med lokala ungdomar i norra Sverige med att utveckla sin egen föreställning och nordiska nätverk.Marit är aktuell med verket "of itself : in itself" som har premiär på Norrlandsoperan 2021, och har tidigare varit inbjuden konstnär/koreograf på Riksteaterns Dansresidens 2020.

7F3A9204.jpg
7F3A8808.jpg
bottom of page